Преболедуването от Ковид е осигурило по-добра защита от ваксината при масовото

...
Преболедуването от Ковид е осигурило по-добра защита от ваксината при масовото
Коментари Харесай

Преболедуване от Ковид е осигурило по-голяма защита от две дози ваксина срещу Делта

Преболедуването от Ковид е осигурило по-добра отбрана от имунизацията при всеобщото разпространяване на разновидността Делта в Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като цитираха американско изследване.
Това дава съображение да се счита, че естествено добитият имунитет е по-силен от този в следствие единствено на имунизация против тази вариация на новия ковид. Изводът е на здравни специалисти от щатите Калифорния и Ню Йорк, където е направено изследването. Общото им население съставлява 18 % от това на Съединени американски щати.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30025
Данните са от интервала сред май и ноември предходната година, когато разновидността Делта беше преобладаващ в страната. Авторите категорично акцентират, че изследването е направено преди да бъде утвърдено слагането на бустерна доза от ваксина против Ковид.

Защитата против Делта е била най-висока при хора, които са преболедували и имунизирани, а най-ниска - при тези, които нито са се заразявали с Ковид-19, нито са с подложен препарат, сочат данните от изследването.
Въпреки това имунизацията остава най-сигурната тактика против Ковид-19, сочи отчетът, оповестен от Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати.

" Доказателства в този отчет не трансформират рекомендациите за имунизация ", съобщи доктор Бен Силк от Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати и един от създателите на документа.

" Преболедуването на Ковид със признаци основава прочут имунитет..., само че въпреки всичко е доста по-безопасно да получите отбрана след имунизация, а не след възпаление ", е мнението на имунолога Джон Уери от университета на Пенсилвания.

Експертите означават, че данните от изследването може да са повлияни от голям брой фактори, измежду които допустимо понижаване на успеваемостта на имунизацията с течение на времето при доста хора, спазването на противоепидемичните ограничения и други. Освен това тези, които изрично отхвърлят да се имунизират, е малко евентуално да бъдат тествани и изследването включва единствено лабораторно доказани случаи, прибавя имунологът Уери, пояснава Българска телеграфна агенция.

Резултатите от проучването не се отнасят за разновидността Омикрон на новия ковид, с който сега са инфектирани 99,5% от инфектираните в Съединени американски щати.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30025  Област Кърджали още веднъж е в алената зона по COVID-19 Област Кърджали още веднъж е в алената зона по COVID-19  Две учебни заведения в Монтанско са на отдалечено образование от през днешния ден Две учебни заведения в Монтанско са на отдалечено образование от през днешния ден  Ваксинационният център във ВMA няма да работи в събота и в неделя Ваксинационният център във ВMA няма да работи в събота и в неделя
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР